Beplantingen

UNIEK PARTNERSCHAP ACER MET TOPKWEKERIJEN

De beplanting in uw tuin zorgt voor het juiste totaalbeeld

Natuurlijk is de beplanting een wezenlijk onderdeel bij de aanleg van uw tuin. Het is een van de belangrijkste vertrekpunten voor het maken van het ontwerpplan. De samenhang van de planten, het onderhoud, de bloeitijd en vele andere kenmerken zijn van belang bij de uiteindelijke keuzes die moeten worden gemaakt. In elk seizoen wilt u een tuin die esthetisch het maximale biedt met tegelijkertijd het gewenste comfort. Sierlijke grassen maken overgangen tussen harde en dode materialen veel vriendelijker.

Ook de keuze voor een strak geknipte blokhaag kan zaken versterken of juist afzwakken. De verschillende stadia in uw tuin verraden zich door het ontluiken van de knoppen, het bloeien van de bloemen, het geven van vruchten en uiteindelijk het verliezen van het blad. Onze exclusieve samenwerking met vele topkwekerijen maakt het mogelijk om met een kant en klaar haag, vele jaren te winnen. Onze ervaring om tot juiste keuzes te komen, delen wij graag met u.

Beplantingen

Beplanting kan een tuin maken of breken, je kunt nog zo’n mooi en perfect uitgewerkt ontwerp hebben
voor je tuin maar de beplanting is en blijft de finishing Touch. Een zeer strak ontwerp kun je verzachten met de beplanting. Als eerste gaan we een hoofdstructuur maken met bomen, deze zijn er tegenwoordig in veel meer variaties als vroeger denk hierbij aan de leivormen in hoog en laagstam, dit zijn bomen met in horizontale hoofdtakken. Daarna heb je de schermvormen in hoog en laagstam hier zijn de takken vlak geleid maar niet alleen horizontaal maar ook schuin en verticaal. De blokvorm als kubus maar ook conisch, de dakvorm enkel of meerstammig. Verder zijn er natuurlijk ook de bomen groot middelmaat en klein met de natuurlijk groeiwijze, s breed en smal opgaand piramidaal of eirond. Belangrijk hierbij is om voldoende zonnige plaatsen maar ook schaduwplekken in uw tuin te creëren. Wilt u een echte seizoen tuin waarbij je echt de verschillen ziet in voorjaar zomer herfst en winter, of een hoofzakelijk zomer en wintergroene tuin?
Onder het geraamte van bomen is er natuurlijk nog een grote keuze aan heesters groenblijvend of winter kaal, vaste planten groenblijvend in de winter of winter kaal, en de laatste jaren is ook het aanbod grassen enorm gegroeid, en wat is er nu mooier dan grassen die in de winter met rijp staan te schitteren. Of wilt u wellicht een tuin met veel bloemen het hele jaar door. Dit laatste betekend wel dat je wat meer onderhoud in je tuin hogere bloeiende vaste planten hebben vaak wat extra aandacht nodig.
Voor wij voor u een beplantingsplan kunnen maken vragen wij u ook om een lijst te maken met; Welke kleuren wil ik wel en welke niet, Welke planten vind ik mooi maar zeker ook welke vind ik niet mooi en wil ik zeker niet.

Voorbeelden